曾蔭權: 極端民主 = 文化大革命

「扭曲概念」的好例子。
明報 2007年10月12日

行政長官曾蔭權表示,如民主去到極端,將會變成文化大革命,人民掌握一切權力,就不能管治。

曾蔭權今早在電台節目中被及到如何在民主發展及社會穩定取得平衡時,他表示,如民主去到極端,就會像當年的民化大革命,影響穩定,不能管治,主持人追問民主不是文化大革命,曾蔭權稱,當人民掌握一切權力時,就不能管治。

行政長官辦公室發言人稱,曾蔭權的意思是想發展一個適合香港的普選模式。

立法會議員張文光批評曾蔭權將民主與文化大革命相題並論,是不倫不類,民主就是想防止獨裁的出現。

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s